Online marketing and web engineering blog


latest webdesign news from adapttoweb

Как се прави интернет сайт?

И така, вие искате да разработите интернет сайт, чрез който да изложите вашите идеи и виждания или да рекламирате своята стока в интернет. Това е хубава идея, с която можете да имате положителни резултати и да развиете и разширите вашата дейност. Преди всичко имате точни резултати. Дори лесно се вижда колко човека са ви посетили за деня, колко са разглеждали вашите продукти или са оставили коментар и т.н. Ще имате реална статистика какво най се търси и кой продукт е най-успешен. Но имайте предвид, че количеството интернет сайтове нараства всеки ден. Затова направата на ваш собствен няма да е лесно начинание. За най-голям успех, ще ви трябват задълбочени познания по различни компютърни приложения, както и време, за да може разработеният ви интернет сайт да започне да се отплаща за създаването му. Допълнително трябва да се справите с оптимизацията на сайта, поддръжката му, дизайн и всякакви други дребни задачи, която ще стоят пред вас при направата. За всеки случай, ако имате възможност, ползвайте услугите на специалист в тази област, който най-добре ще отрази самите вас и вашите продукти във създадения интернет сайт.

Но тъй като самата тема е много обширна, то ще ви представя поне основното при различните етапи, през които ще преминете.

Началото е винаги най-трудно. Затова един от най-важните етапи е планиране. Той дори започва още преди започването на работата по самия сайт. Понеже вие го правите за потребителите, трябва да си отговорите първо на някои въпроси, като дали ще е подходящ за вашата дейност, доколко ще е удобен за клиентите, какви неща ще искате да пише за вас вътре и т.н. А всичко това е много важно, защото при добре замислено планиране, ще имате най-добрата концепция за вашия интернет сайт.

След като сте минали тази част, вече се захващате със същинската работа по интернет страницата ви. Тук имате на разположение и във ваша помощ най-различни технологии. Вече има разнообразни компютърни приложения, с които лесно и бързо да поставите съдържанието на страницата ви, както и нейното оформяне. Вие само ще трябва да следвате разработеното планиране, за да получите готовият сайт. Най-известният софтуер за създаване на интернет сайт е Joomla (Джумла). Дори Харвардския университет също го използва.

Преди всичко, не забравяйте, че създаването на интернет сайт се води от вашите цели. Затова вашите желания и изисквания трябва да са насочени към реално постижими цели.

Тук е мястото да се спомене и време за изработка на интернет сайт. Вие сами преценявате дали ще го искате готов и функциониращ за кратко време или да бъде по-хубаво и добре направен. И трябва да имате предвид, че колкото повече неща ще слагате на сайта, то толкова повече време ще отнеме за изработката му.

А ето и другия важен етап, при който пак трябва добре да обмислите какво ще предприемете или дизайн. Изработката може да отнеме значително време, но потребителите и клиентите ви ще виждат дизайна най-първо като влизат във фирмения интернет сайт и ето защо той е важен. И неща като цвят за фон, големина и четливост на буквите и т.н. ще са ви от значение. Примерно не избирайте прекалено крещящи или много тъмни цветове за фон. Може да се откроите чрез смесването на два или повече цвята, стига това да не дразни окото.

Колкото до буквите, те трябва да с шрифт, достатъчно четлив и ясен за всекиго. Нито много голям, нито малък. Вече цялостната изработка на дизайн зависи от вашето въображение. Използвайте го както си искате. Ако сте екип, всеки може да даде по идея и така да свържете частиците в едно цяло. Не се колебайте да предложите по-нестандартни решения. Така още повече ще се откроявате от конкурентите си.

Освен това, друго нещо, което трябва да направите за вашия интернет сайт, е оптимизация. Било то за търсачки, или за потребителите. А е важно, защото да речем, че някой посетител може да вижда някоя картинка на страницата ви, а друг да не може поради технически причини или заради друго. И затова ще трябва така да изработите създадения сайт, че всеки да може да го разглежда с пълната му функционалност. Колкото до търсачките, оптимизация ви трябва за да ви намират чрез тях. Милиони хора ежедневно търсят различна информация чрез интернет търсачките. Една от най-известните търсачки е Google (Гугъл). Ако там ви намират, това означава много голяма реклама за вас и вашия интернет сайт. Също така и колкото сте по-уникални, толкова по-предни позиции ще имате при съответни търсения.

Естествено, че не можете без реклама или маркетинг стратегия. Тя е вашият коз за отличаване в Интернет пространството. При умела реклама може да генерирате голямо количество посещения, което ще увеличи търсенето на продуктите ви. Реклама може да осъществите чрез традиционните медии (печат, радио, телевизия) или чрез банери, линкове в други сайтове и т.н. Посетителите също могат да ви направят реклама, като ви препоръчат на близки, познати и т.н.

Точно затова не на последно място е изключително важно да обърнете внимание на посетителите и потребителите. Както вече споменах в началото, чрез Интернет имате съвсем точна бройка за това колко са били посещенията. Така може да разберете дали сте повече посещавани от конкурентите. Потребителите ви правят реклама, чрез посещенията от банери, ви правят и пари. Те са ви основната цел, заради която правите интернет сайт. И е задължително да имате поставени на страницата контакти или някакъв начин за свръзка. Така че те да могат да ви предлагат техни идеи или да поръчат някой ваш продукт и прочие. Вие също така можете да направите да се позволи да се пуска коментар. С това примерно някой нов посетител може да разбере от чуждите мнения, доколко са добри вашите продукти. Грижата за потребителите ще ви даде огромни успехи в начинанието, наречено интернет сайт.

Tagged as: ,

Коментарите са затворени.