Online marketing and web engineering blog


latest webdesign news from adapttoweb

Facebook реклама – основен маркетинг чрез социална медия у нас.

Aнгажирахме се с “Фейсбук” реклама, без сериозни намерения.

За тези които незнаят “Фейсбук” е най-популярният интернет сайт в България използващ интерактивна култура на комуникация, предоставена от различните Web 2.0 технологии.

Разбира се, разглеждали сме ги и миналата година – когато бяха пуснати за първи път.  Сега направихме просто няколко опита с текстови реклами, просто за да се поучим от грешките си, избегнем неловки ситуации  и предложим по-добър стратегически съвет на клиентите си.

Facebook реклама се оказва изключително мощна в някои отношения и много дразнеща в други.

Приемуществото на рекламиране в facebook е че позволява на рекламодателите да таргетират (насочат) тяхната реклама демографически и по интереси. Страшничко, но е напълно възможно facebook да знае повече за интересите ви от собствената ви майка. Те използват тази информация зада помогнат на хора като нас да насочваме рекламите си.

Пример за „перфектен” клиентски профил.

Комбинациите са неограничени!

Засега добре.

Недостатъците на една Facebook реклама са докладване за преобразуване на клиенти и възвръщаемост на инвестициите (ROI).

Бърз урок. Ако сте конфигурирали правилно вашите аналитични инструменти може да измерите възвръщаемостта на  инвестициите си в Facebook реклама (ROI), но ще се нуждаете от много ръчна работа зада измерите колко харчите за кликове (импресии) срещу това колко приходи генерирате от тези кликове.

Логично е да сравним Facebook реклама и Google AdWords. Но ако някога сте отделяли време да настроите и употребявате проследяването на преобразуването на трафик в клиенти при Google AdWords, знаете колко мощно средсво това може да бъде.

Ето и резултатите от тридневена експириментална реклама в „фейсбук”.

Едина симпатична графика, многобройни импресии, безобразно кликане (това може да има общо с качеството на нашата реклама), и общ разход $25.18.

Въпросът или проблемът е: Колко продажби направих чрез тези кликове или разход?

Google AdWords казва това почти мигновенно, а Facebook – не. Facebook не предлага информация за проследяване на преобразуването, така че нямаме представа.

За да обобщим, ще кажем че платформата е все още зелена в това отношение, но ние можем да допринесем за вашия интернет маркетинг.

Tagged as: , ,

Коментарите са затворени.