Online marketing and web engineering blog


latest webdesign news from adapttoweb

Оптимизация на интернет сайт за чужбина

Оптимизация на интернет сайт за чужбина

 

Оптимизация на един интернет сайт за чуждестранна аудитория, би могло да се превърне в изключително трудна задача. Съществуват бариери които ще усложнят нещата повече от колкото можете да си представите. Тези ограничения са от всякакъв тип, от езикови бариери, културни различия до чисто техническа оптимизация, която е обвързана с известна сума пари и промени, но ако работите с клиенти знаете, че има граници, колкото и важен да е факторът.

Целта на една оптимизация на интернет сайт за наш клиент е „индексираето” му при резултатите на основните търсачки в UK, както показват постиженията на Интернет рекламата.

Оптимизация и реклама в Google

Google доказва приемуществото си сред останалите конкуренти. Те разполагат с инструменти позволяващ насочването на един интерент сайт към желаната аудитория за благоприятен интернет маркетинг.

 

Оптимизация за търсачки MSN, Yahoo!UK, Bing

Имайки предвид обстоятелствата наложени от клиента (интернационален домейн и български хостинг), оптимизация за MSN, Yahoo!UK и Bing се оказва предизвикателство. Ето и някой от стъпките които предприехме:

  1. Адрес

Решихме, че това е предимството което задължително трябва да използваме. С помоща на семантични кодове и  Microformats се опитахме да изястним на търсачките, че дейността е на компания с физически адрес в UK.

Допълнително се погрижихме интернет сайтът да фигурира в локални UK търсачки.

  1. Заглавието на интернет сайтът

Добавихме UK в заглавието и съдържанието на конкретния сайт, но честно казано не сме убедени че това ще свърши работа, но се чувствахме длъжни да пробваме и сме готови да го премахнем в бъдеще.

Въпреки усилията ни – неуспех. Следваща стъпка – да се свържем с MSN и да ги попитаме какво да направим за да ни „индексират” за UK. Отговорът уви бе незадоволителен.

[преведено от английски]

Бих искал да индексирам интернет сайт при резултатите за UK. Разбирам това че интернет сайтът няма .co.uk разширение, но дейността е физически разположена там, а и адресът е на нашия сайт. Успяхме да направим това с други търсачки но неможем с MSN и Бинг. Бихте ли предложили решение?

Отговор:

Здравей, Благодаря че се свързахте с Bing Technical Support. Аз съм Луис и разбирам че искате вашият сайт индексиран в UK. Знам колко е важно това за вас и ще гледам да ви помогна днес. Windows Live използва информация като IP и специфичния домейн за страната. За да насочите вашия интернет сайт към желаната аудитория, можете да промените тази информация така че тя да отговаря на желания пазар. Оценяваме продължителната ви подкрепа и същевременно се опитваме да доставим възможно най-добри услуги. Благодаря че позлвате Bing. Искренно ваш, Луис Bing Technical Support

Сегашното състояние на този интернет сайт е че се позиционира добре за някои много конкурентни термина при резултатите на Google UK и Yahoo!UK,  но все още проблем с MSN. Надявамe се че MSN ще положат повече усилия и изградят инструменти позволяващи управление и качествена оптимизация.

Tagged as: , ,

Коментарите са затворени.