Online marketing and web engineering blog


latest webdesign news from adapttoweb

Планиране на уеб сайт?

Уеб дизайнерите обикновено са концентрирани в това да бъдат винаги в крак с последните технологии, утвърдени стандарти, ползваемост и други подобни дисциплини. За тях не винаги е лесно да вникнат в естеството на дейността на своите клиенти и следователно изготвят перфектната стратегия и уеб сайт дизайн.

Стартирайки от празен лист, уеб планирането е необятно. То е умението да обедини разхвърляните мисли на инициаторите си в безупречен план за действие. След среща с клиентът е време за уеб дизайнерът да направи няколко схеми с различни прототипи, след което да премине към изграждането на дизайн концепцията и уеб разработката.

Добра практика обаче се оказва индивидуалният подход към планирането на уеб сайт следвайки доказани практики, но не и взаимстването на публично достъпните и свободни уеб дизайн шаблони, който обикновено са средство за вдъхновение и примери. Изработката на конкретен дизайн винаги дава по-добър резултат, стига уменията и опита на уеб дизайнерът да са на нужното ниво. Той трябва ясно да разбира представите на клиента относно бъдещият убийствен уеб сайт дизайн. Безспорно е, че изработка на индивидуален дизайн е по-трудния и дълъг път и съответно би следвало да струва повече.

Финансово изгодния уеб сайт дизайн, обаче е в противоречие с прекомерното уеб брандиране, планиране и разработка с допълнителни екстри. Тънката нишка при финансово изгодните уеб проекти е в ясните представи, както на клиентът така и на уеб дизайнерът да поставят резонен бюджет за своя проект и постигнат най-доброто за цената.

Tagged as: , ,

Коментарите са затворени.